Tänk så mycket gott det finns att lägga på en smörgås egentligen. Varianter av pålägg är ju oändliga så länge man använder sin fantasi. Ändå tenderar vi att välja samma pålägg, dag efter dag. Inte direkt konstigt med tanke på de vanemänniskor vi är, men lite tråkigt kanske?
Jag gör samma sak. Dock i perioder. Fastnar för några favoriter som hamnar på brödet tills jag tröttnar och upptäcker något nytt. Några påläggsfavoriter som har hängt med länge, och som nog lär göra det i framtiden också (med tanke på hur mkt jag gillar dem) är dessa tre.
Uppifrån och ner:
Makrill i tomatsås + rikligt med svartpeppar
Grovt mosad avokado + citron + flingsalt + rostad mandel
Rökt kalkon + kesella blandat med örter + paprika
Vilka pålägg vill du tipsa om?
Sara på Vardag.nu says
Ja, tack! man borde variera sina smörgåsar med lite mer spännande pålägg, som dina ovan. Min favorit annars är en god, lagrad ost och gurka. Det är inte så spännande, men gott 😉
Lina Abrahamsson says
Lagrad ost och gurka är ju supergott. Helst västerbottensost eller prästost om jag får välja. Och varierar man mellan olika typer av pålägg blir det ännu godare:)
Min Lilla Kokvrå says
Avokado och rostad mandel låter som en spännande kombo 🙂
Trollmamma says
På vanligt Husman-knäcke (som jag är beroende av, fick det postat till mig när jag bodde i Dublin) är det allra godast med en stark ost och senap. Helst en god sötstark senap, men det går faktiskt bra med hushållsost och slotts senap också.