Det finns många varianter av potatissallad, men jag tycker denna med senapsvinägrett, kapris, salladslök och persilja är rätt oslagbar. Jag äter den gärna så i all sin enkelhet, men vill man komplettera med andra sommarprimörer funkar ju det utmärkt. Varför inte sparris eller broccoli?
God till grillat, kallskuret eller på buffébordet. Sommarens bästa potatissallad om ni frågar mig:)
Sommarens bästa potatissallad
4-5 portioner
ca 1 kg potatis (helst färskpotatis)
2 msk vitvinsvinäger
ca 1/2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
3 msk rapsolja
ca 2-3 msk kapris
2-3 strimlade salladslökar
ca 1 dl färsk persilja, grovt hackad
Koka potatisen med skal tills de är precis klara. Låt dem svalna en aning. Blanda under tiden ihop vinägretten. Vispa ihop vinäger, dijonsenap, salt och peppar och vispa sedan i oljan. Skala och skiva potatisen, lägg dem i en skål. Häll över vinägretten medan potatisen fortfarande är ljummen. Blanda försiktigt i kapris, salladslök och persilja.
tina says
Kapris alltså, en riktigt favorit hos mig som gillar allt salt! Skulle garanterat gilla din potatissallad! 🙂
Lina Abrahamsson says
Jo, kapris är en riktigt härlig smaksättare i denna liksom i flera andra rätter:)