Ja, detta kan man verkligen kalla snabbmat! Speciellt om man förberett (eller har över sedan gårdagen) med kokt potatis i kylen. Bara att blanda med äpple, cremé fraiche, dill, salt, peppar och vinäger. Kombinationer som passar kanonbra till just fisk. Servera på salladsbädd (exempelvis rucola eller spenat) tillsammans med gravad eller rökt lax och veckans första middag är fixad.
Dillpotatissallad (ursprungsrecept arla)
4 portioner
500 g kokt potatis
1 äpple, gärna syrlig sort
Ca 1 1/2 dl crème fraiche
1⁄2 dl hackad färsk dill
2 krm svartpeppar
1⁄2 tsk salt
1 tsk vit balsamvinäger
Skär potatis och äpple i bitar. Blanda med crème fraiche, dill, peppar, salt och vinäger. Servera tillsammans med lax och sallad.
Sara på Vardag.nu says
När man väl gjort potatissallad hemma så kan man omöjligt gå tillbaka till köpevarianten 🙂
Lina Abrahamsson says
Å, nä det går inte:) Har faktiskt aldrig varit speciellt förtjust i köpevarianterna, även om de varierar i kvaliteten.