Testade idag Ninas Kesella – och morotsplättar! De var riktigt goda & uppskattades även av prinsen, supergoda för att citera honom:) Smeten blev ganska tung, och man bör nog grädda plättarna tunna för att få ett bra resultat. Jag har ingen plättlagg utan använde vanlig stekpanna, och de första jag gräddade blev alldeles för tjocka och inte riktigt genomgräddade. Sedan gräddade jag tunnare plättar och de blev kanon!
Mina plättar serverades med tillbehör som kallrökt lax, rucola, avokado, kesella, rödlök & dill. Lite rom hade nog varit gott till också. En väldigt mättande måltid. Prinsen hade mosade bär till sina & han smaskade i sig en hel del plättar:) Kul när man kan variera tillbehören efter tycke och smak!
Kesella – och morotsplättar (recept från kostrådgivarens kokbok)
4 portioner
3 morötter
2 dl dinkelmjöl, fullkorn
1/2 dl nakenhavre eller fiberhavregryn
2 msk vetegroddar
1 tsk mineralsalt
2 1/2 dl sojamjölk
3 ägg
2 dl lättkesella
en klick smör eller olivolja
Riv morötterna på den finaste sidan av rivjärnet. Blanda dinkelmjöl, nakenhavre, vetegroddar och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa sedan i resten av mjölken, äggen, morötterna och kesellan. Häll olja eller bryn en klick smör i plättlagg eller panna. Häll i lite smet. Vänd plätten efter några minuter.
emliscious says
herregud! du lägger upp den ena fantastiska bilden efter den andra och samma gäller dina recept!! wow!! jag vill gifta mig med dig! haha!! eller åtminstonde anställda dig som privatkock!! =)
lina says
emelie: Privatkock skulle jag gärna jobba som, tänk att få laga mat till människor hela dagarna – underbart!!!!
Jossan says
Vad spännande, det måste testas=)
Andréa says
Ännu mera pannkakor (nästan) 🙂 Kul att man blir så påverkad av att läsa om vad andra lagar för mat! Dessa måste definitivt testas! Och du får gärna bli min privata kock också 🙂 Inga planer på att flytta till bgb? haha =)
Sofy says
MUMS! DEssa måste jag bara prova! Bra tips, tackar tackar!
Du som älskar matlagning och vill ha nya recept. Häromdagen lade jag ut ett superenkelt och extremsmarrigt recept på räkor. Kika om du vill, det var GULD!
Maja says
Vilken fräsch lunch!
ann-lou says
Receptet låter väldigt gott! Skulle passa perfekt till förrätt eller som en liten supé. 🙂