Med bara några få ingredienser kan man lätt trolla fram en snabb & god lunchomelett. Är väldigt förtjust i omelett måste jag säga. En fantastisk lösning när man inte har några lunchrester över. Alltid hittar man något i kylen som passar att slänga ner i en omelett. Idag blev det paprika, purjo & parmesan. Mums!
Lunchomelett med paprika, purjo & parmesan
2 portioner
1/2 röd paprika
en bit purjo, ca 10 cm
1 msk rapsolja
4 ägg
4 msk vatten
salt, svartpeppar
ca 1/2 dl riven parmesan
Skölj och hacka paprikan i små tärningar. Ansa purjon och strimla den. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs paprika och purjo. Vispa under tiden ihop ägg, vatten, salt och peppar och häll sedan detta i stekpannan. Sänk värmen och låt omeletten stå tills den nästan stelnat (gott om den är lite krämig i mitten). Riv över parmesan och vik ev omeletten dubbel. Servera med rucola, extra parmesanost och gärna bröd.
Loulas Kök says
Ser väldigt gott och fräscht ut.
Helena says
Åh, jag älskar omelett, häromdagen testade jag att ha lite fetaost på, det var jättegott 🙂 Det är supergott med keso också 🙂 Omeletten på bilden ser god ut, den med!
Fröken Dill says
Omelett är toppen; gott, snabbt och lätt att variera! Extra härligt når våren kommer och äggulorna blir gulare (i alla fall för höns som kan gå ut). Din variant lät mycket god!!!
Min favoritomelett i lyxklassen är med tapenade, rucola och krabbkött. I budgetklassen väljer jag smakrik korv eller salami, potatis och någon lök.
Hälsar fröken Dill