Kikärtsbiffar är en av mina vardagsfavoriter. Det går otroligt snabbt och smidigt att blanda ihop en kikärtssmet, och sedan är det bara att steka små biffar i ett par minuter. För variation kan man smaksätta med olika typer av kryddor, samt variera tillbehören.
Jag gillar dem allra bäst på detta sätt, smaksatt med vitlök, chili och örter, och serverad med tomatsås samt matvete. Känner riktigt hur det börjar kurra i magen nu:)
Kikärtsbiffar
4 portioner
2 förpackningar kokta kikärter (à ca 380g)
1 liten gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor. finhackade
1/2 msk rapsolja
1/2 röd chili (spansk peppar), finhackad
1 dl hackade blandade örter (ex persilja och oregano), alt örtkrydda
1 ägg
1 msk rågmjöl
salt, svartpeppar
Skölj kikärterna och lägg dem tillsammans med lök, vitlök och rapsolja i en skål. Mixa allt till en smet. Blanda i chili, örter, ägg, mjöl, salt och peppar och rör tills smeten blir jämn. Hetta upp lite rapsolja och smör i en stekpanna, stek biffarna på medelvärme ett par minuter på varje sida. Servera med tomatsås, sallad och ris/matvete/bulgur/quinoa.
Kommentera