På kvällspromenaden tidigare i veckan fick jag se de första adventsstakarna lysa upp ett och annat fönster här i närheten. Så mysig tid vi har framför oss.
Själv har jag inte tjuvstartat julen nämnvärt ännu, men ser verkligen fram emot det:) Dock lagade jag denna grönkålspasta häromdagen, vilken innehåller iaf två ingredienser jag förknippar med julen, nämligen grönkål och valnötter. Pastan innehåller få ingredienser, och tar minimalt med tid att laga. Ändå är den smakrik, och en fantastiskt god smakstart på julen.
Grönkålspasta med västerbottensost & valnötter
4 portioner
250 g hackad grönkål
1 schalottenlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 msk rapsolja
2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl västerbottensost, riven
1/2 dl grovhackade valnötter (gärna rostade)
kokt pasta för fyra personer
Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs grönkål, lök och vitlök, tillsätt matlagningsgrädde, salt och peppar. Låt allt puttra ihop några minuter och rör ner 1 dl av osten. Lägg upp nykokt pasta på tallrikar, fördela grönkålssåsen över. Toppa med resterande mängd ost och strö över valnötter.
Tips: tillsätt gärna en liten burk kokta linser i rätten för att göra den mer mättande.
Sara says
Spännande med grönkålspasta 😀