Andréa efterlyste recept på fyllda paprikor. Det var väldigt längesedan jag gjorde den rätten, men det är ju supersmarrigt!!!! Jag brukar fylla mina med lite allt möjligt, beroende på vad jag känner för. Ett favoritrecept är couscousfyllda paprikor från klassikern vår kokbok. Tänkte att jag lägger ut det receptet samt lite tips på fyllningar! Hoppas att nåt faller dig i smaken Andréa!
Couscousfyllda paprikor
4 portioner
4 paprikor, valfria färger
1 1/2 dl couscous
150 g chèvre
ca 10 svarta oliver
1/2 – 1 tsk chilipulver
1 krm svartpeppar
(färsk basilika)
några strimlade soltorkade tomater
är också gott att ha i
Sätt på ugnen på 225 grader. Dela varje paprika på längden eller skär av ett lock och tag ut kärnorna. Förväll paprikorna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Låt dem rinna av och placera på ett ugnssäkert fat. Koka couscousen enligt anvisningarna på paketet. Skär osten i tärningar och oliverna i bitar. Rör ner chilipulver, peppar, ost, och oliver i couscousen och fördela den i paprikorna. Sätt in fatet i mitten av ugnen och låt stå tills osten smält lite, ca 20 minuter. Garnera med oliver och gärna färsk basilika. Servera som ensamrätt eller till kyckling eller fisk.
Andra tips på fyllningar:
* Nöt eller lammfärs som man fräser tillsammans med bacon, lök, svamp. Krydda med salt, peppar & örtkryddor. Fyll paprikorna och strö riven ost över.
* Fyll paprikorna med en blandning av kokt ris, tonfisk, keso, lök & kapris. Koka en tomatsås med vitlök, lök, krossade tomater och kryddor och häll lite av såsen över paprikorna. Lite riven ost på toppen är gott.
* Skaldjursfyllning gör du enkelt genom att fräsa valfria skaldjur i lite olja och vitlök. Salta , peppra och blanda i någon god örtkrydda. Fyll paprikorna och toppa med smulat vitt bröd som du blandar med olivolja och valfria kryddor.
* Eller varför inte hacka valfria grönsaker, t.ex tomater, squash, morötter….ja vad man gillar. Fräs grönsakerna i olivolja och krydda. Fyll paprikorna och smula över fetaost på toppen.
Andréa says
Åh tack vad snäll du är!! Jag ska nog kombinera med lite från varje tips tror jag.. Kankse lite vegfärs, lite tomatsås, mynta, fetaost, soltorkade tomater, champinjoner.. får helt enkelt se vad det finns för ingredienser i kylen 🙂 Tänkte ha hemgjord klyftpotatis och tzatsiki till.. och nu när jag såg bilden på rödvinet blev jag väldans sugen, så det får nog bli ett glas! 🙂
bille /mjölksyra says
Åååh, fyllda paprikor, bland de godaste som finns!