Middagen idag bestod av Crepes med quornfyllning. Använde denna pannkakssmet med dinkelmjöl och sedan fick jag inspiration till fyllningen från Kostrådgivarens Kokbok, där Nina hade recept på en kycklingfyllning. Bytte i princip bara ut kycklingen mot quorn. Jättegoda crepes blev det! De mättar bra också!
Quornfyllning (till crepes)
1 röd lök
2 dl färska champinjoner
2 dl riven vitkål
4 tsk olivolja
300 g quornbitar (quornfärs funkar också)
2 tsk curry
rivet skal från 1 apelsin
1/2-1 dl lätt kesella
2 msk tomatpuré
Skala och finhacka löken. Borsta och skiva svampen och riv vitkålen. Fräs lök, svamp och vitkål i oljan på medelvärme ca 5 minuter. Tillsätt quornbitarna och fräs ytterligare ca 10 min. Krydda med salt, peppar, curry och apelsinskal. Tag kastrullen (eller stekpannan) från plattan och rör i tomatpuré och lättkesella. Fyll pannkakorna och gratinera i ugnen på 225 grader (ev med riven ost på) ca 10 min.
Molly says
åh, det ser jättegott ut:) påminner mig om när jag var liten och åt crepes varje fredag. till slut tröttnade jag, men nu är det några år sedan:P kanske ska testa dessa:) ha en riktigt bra fortsättning på kvällen:)
sofia says
Det ser så fräscht ut! Kan tänka mig att det mättar bra också, låter riktigt smarrigt 🙂