Solroskärnor är verkligen kompis med mig! De hänger med i vått och torrt & jag tröttnar aldrig på dem. Användningsområdena är ju massor. Mest använder jag solroskärnorna på gröt, sallad/fruktsallad, i bröd, müsli osv.
Väldigt gott är det också att rosta solroskärnor tillsammans med pumpafrön. Rosta i ugnen (200 grader) tills fröna får färg. Häll i skål och salta. Passar att strö på fisk, kyckling, sallader eller bara som snacks!
Gillar ni solroskärnor?
Felicitas says
Jaaa!! Solroskärnor är mumsigt!! 😀
Rebecca says
Jaaa, de är underbara! Testa att blanda i lite kokosflingo när du rostar dem med pumpakärnorna. Det blir ett supergott ”strössel” på t.ex. ris eller wok när man vill ha lite asiatisk touch.
lina says
felicitas: Ja, visst är det!
rebecca:Det var ett bra tips, älskar kokos i mat!
Emma says
Japp det gör jag! Brukar slänga ner lite i wokar också, eller gratänger, grytor jag allt möjligt. Väldigt gott är det. 🙂