Förra helgen tillbringades i hallonskogen bland buskar, bär och med en viss rädsla för ormar:)! Vi fick iaf ihop en del hallon, en del hamnade direkt i munnen, en del i frysen och sedan bakades en grym hallonpaj som jag verkligen kan rekommendera. Jag hade hoppats på att hinna ut i hallonskogen en gång till, men i veckan har det regnat och regnat….och antar att det snart är försent tyvärr. Hoppas på bättre väder i helgen så kanske det går att skrapa ihop lite:)
Hallonpaj
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Blanda alla ingredienser gärna i matberedare och tryck ut i en pajform, pajdegen behöver inte förgräddas.
2 dl creme fraîche
1 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
400 g hallon
Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen. Lägg hallon i pajskalet och häll över fyllningen, grädda sedan pajen på 175 grader i ca 30-40 minuter. Låt pajen svalna (godast ljummen) och servera tillsammans med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.
Kommentera