De förvällda nässlorna har bland annat hamnat i en enkel omelett. Perfekt mat så här i sommarvärmen (som iaf vi har) tycker jag. Man kan blanda i lite vad som finns hemma, det blir oftast lyckat:) Denna innehåller bara frästa nässlor och lök, och sedan har jag toppat med rucola, körsbärstomater, parmesanost och svartpeppar. Gott i all sin enkelhet!
Nässelomelett
1 portion
2 ägg
2 msk vatten
salt, svartpeppar
1 tsk rapsolja
1/4 gul lök, finhackad
en näve förvällda nässlor
rucolasallad
körsbärstomater
parmesanost
svartpeppar
Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar lätt. Hetta upp oljan i stekpanna och fräs lök och nässlor. Tillsätt äggvispet och låt omeletten bli klar på svag värme. Toppa med rucola, tomat, parmesanost och svartpeppar, servera direkt.
Kommentera