Molinogröt

Molinogröten har tyvärr fått stå åt sidan för andra grötar den sista tiden. Men nu lovar jag mig själv att koka den lite oftare. Gillar den verkligen! Även här funkar det ju att variera med olika typer av torkade frukter osv. I denna variant finns både aprikoser & katrinplommon. Smakar härligt att servera med kall mjölk. God Morgon!

Molinogröt
1 portion

Dag 1:
2 ½ dl vatten
2 strimlade torkade aprikoser
2 strimlade katrinplommon
1 msk vetegroddar
1 1/2 msk linfrö

Dag 2:
½ dl grahamsmjöl
1 krm salt

Blanda alla ingredienser för dag 1 och låt stå över natten. Koka upp den blötlagda blandningen och vispa ned grahamsmjölet. Låt koka i ca 10 minuter. Rör om du och då. Smaka av med salt. Servera med mjölk.


4 reaktion på “Molinogröt

  1. Vad gott det verkar .. Något jag aldrig testat .. Får nog göra det ! Så roligt att kunna variera frukosten igen när man kommer hem !
    Ha en fin dag

  2. Har du tänkt på att frö skal fastnar i tänderna.. tänk va linfröna gör i dina tarmfickor.. Bläää Va på näl för ett år sen.. Gamlignarna va förstoppade och de va fullt me linfrön i tarmarna.. gelet är bra men fröskalen går fet bort!!

  3. Wow, schysst! Funkar ju riktigt bra även om man äter kost med lågt GI ju! Linfrön går sällan fetbort, superbra fetter. Det går ju inte att jämföra tarmarnas konstyruktion med tänder heller!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *