minipajer med sparris och västerbottensost

sparrispajer (kopia)

Här kommer mer inspiration inför påsk i form av söta och goda små minipajer fyllda med sparris och västerbottensost. Pajerna är superenkla att göra och det går förstås lika bra att grädda i en stor pajform om man hellre vill det. Perfekt på påskbuffén eller som förrätt.

Minipajer med sparris och västerbottensost
ca 10 små pajer, 10 cm formar alt en stor paj

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl fullkornsdinkel
125 g smör, tärnat
ca 2 1/2 msk vatten

Blanda alla ingredienser till degen för hand eller i matberedare. Plasta in den och låt ligga i kylen minst 30 minuter, gärna längre. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i formarna och förgrädda dem i ca 5 minuter.

Fyllning:
2 knippor färsk sparris
2 dl mellangrädde
1 dl mjölk
3 ekologiska ägg
ca 1-2 dl västerbottensost (beroende på hur stark smak man föredrar)
svartpeppar

Koka sparrisen lätt, dela i mindre bitar. Fördela sparrisen i pajskalen. Vispa ihop mellangrädde, mjölk och ägg till stanningen, riv osten och tillsätt den. Smaka av med svartpeppar. Häll stanningen över pajerna och grädda ca 12-15 minuter. Servera gärna med lufttorkad skinka, spenat och lite crème fraîche.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *