Ny vecka på ingång och jag tipsar om en smakrik och härlig nudelrätt med fräscha grönsaker och knaperstekt tofu. Har tidigare skapat denna för Kung Markatta och det är en perfekt vardagsmiddag som vi ofta återkommer till. Smakar lika bra i lunchlådan dagen efter kan jag intyga:)
Stekta fullkornsnudlar med grönsaker och knaperstekt tofu
4 portioner
Ett paket fullkornsnudlar (250g)
Ett paket tofu naturell (270g)
1 msk neutral olja
Dressing:
½ dl swet chili sås
2 msk japansk soja
½ tsk sesamolja
1 vitlöksklyfta, pressad
2-3 tsk pressad ingefära
½ röd spansk peppar, finhackad
2 tsk honung
Salt, svartpeppar
1 msk neutral olja
250 g broccoli (buketter och stam)
65 g spenat
2 morötter (strimlade)
Till servering:
Sesamfrön
Lime
Koka nudlarna i lättsaltat vatten i ca 2-3 minuter. Skölj av med kallt vatten i durkslag och låt rinna av. Torka av tofun och skär i kuber. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun ganska hårt. Tillsätt ca 2 msk av dressingen i pannan och stek ytterligare några minuter. Lägg sedan tofun på ett fat vid sidan av. Ta ny olja i stekpannan och fräs på grönsakerna i några minuter. Tillsätt nudlarna och låt dem steka med en stund. Rör i resten av dressingen och toppa med tofun. Servera direkt tillsammans med sesamfrön och limeklyftor.
matmedmera says
Låter så gott och enkelt!
Lina Abrahamsson says
Ja det är en perfekt vardagsrätt, snabb, enkel och väldigt god:)