Kesokakan fortsätter att vara ett av de mest populära recepten här inne vilket jag kan förstå då den verkligen är super. Framförallt som mellanmål eller till kvällsfika tycker jag.
Den här varianten med chiafrön samt kardemumma som smaksättning är min favorit för tillfället. Gott att servera kesokakan med en fruktsallad på apelsin eller satsumas och äpple.
Som mellanmål är receptet för 2 portioner men det funkar jättebra att dubbla satsen och förvara i kylen ett par dagar.
Kesokaka med chia
2 portioner
2 ägg
2 tsk kokossocker eller råsocker
250 g keso
1 dl mandelspån eller hackad mandel
1 msk chiafrön
1-2 tsk nystött kardemumma
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ägg och kokossocker, vispa lätt. Blanda ner keso, mandel, chiafrö och kardemumma. Häll smeten i en form alt portionsformar, strö eventuellt över lite mandel och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Servera kesokakan tillsammans med valfria frukter/bär och eventuellt en klick kvarg med vaniljsmak.
Kommentera