kycklingsallad med rött ris

Visst känner man att ljuset börjar återvända trots att det bara är januari? Vi har iof haft en vecka med vackert vintervitt landskap vilket gjorde en del för ljuset men nu går vi framåt mot ljusare tider, så skönt!

Med ljuset kommer salladssuget och denna kycklingsallad med rött ris (som för övrigt är min favorit), päron, getost, tranbär och valnötter skulle inte sitta fel nu:) En sallad med härliga smakbrytningar och olika texturer. Har ni testat den?

Kycklingsallad med rött ris, päron, getost, tranbär och valnötter
ca 4 portioner

3 dl rött ris
6 dl vatten
Salt

3-4 st kycklingfiléer
Salt, svartpeppar
Chilikrydda/chiliflakes
2 msk rapsolja

1 påse blandad sallad
2-3 st päron
150 g getost
1/2 dl torkade tranbär
100 g valnötter

3 msk olivolja
1-2 msk balsamico
Flingsalt, svartpeppar

Koka riset enligt förpackningens anvisning tills det mjuknat i ca 40 minuter (går även bra att förbereda dagen innan).

Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och chilikrydda. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek kycklingen på medelvärme tills den är klar. Låt kycklingen vila medan du förbereder resten av salladen.

Skölj salladen och fördela över ett stort fat. Blanda runt salladen med det kokta riset. Klyfta päronen och lägg på dem. Smula över getost, tranbär och valnötter. Ringla över olivolja och balsamico, strö över flingsalt och svartpeppar. Skär kycklingen i skivor och lägg den på toppen av salladen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *