Nu känns det nästan som att det är dags att gå all in för julen va? I alla fall när det gäller julsmakerna så att man hinner njuta av alla:) Jag har gjort en sats av min goda pepparkaksgranola som jag njuter till både frukost och kvällsfika. Härligt ”crunchig” med julsmaker som valnötter, dadlar, kanel, ingefära, nejlika och kardemumma. Allra godast tillsammans med filmjölk tycker jag!
mat.såklarts. pepparkaksgranola med valnötter, dadlar och kokos
2 dl havregryn
1 dl havrekli
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
2 dl valnötter, grovt hackade
1 tsk kanel, mald
1 tsk ingefära, mald
1 tsk nejlika, mald
1 tsk kardemumma, mald
1/2 dl rapsolja
1 msk lönnsirap
1/2 dl chiafrön
10 st dadlar, i bitar
1 dl rostade kokoschips
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, havrekli, pumpakärnor, solroskärnor, valnötter och kryddor med rapsolja och lönnsirap i en stor ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen i ca 20 minuter och rör om några gånger under tiden. Låt granolan svalna och blanda sedan i chiafrön, dadlar och kokos. Förvara i burk med tätslutande lock.
En annan variant på pepparkaksgranola gjord av gästbloggare Karolina hittar ni här.
Kommentera