Korvstroganoff är en familjevänlig måndagsklassiker som går snabbt att laga. Blir alltid gott även om det finns några små knep för att få den perfekt (enligt mig). Allra viktigast är att använda rikligt med tomatpuré av god sort (detta är min favorit). Sedan vill jag gärna toppa min korvstroganoff med grovt hackad persilja och massor av svartpeppar. Det funkar ju fint att göra vid servering, så då kan ju var och en välja vad man föredrar. För ett persiljeblad i maten kan lätt förstöra måltiden för ett kräset barn, och det vill vi ju inte:)
Korv Stroganoff
4 personer
300 g falukorv
1 gul lök
1 tsk rapsolja (till stekning)
3 msk god tomatpuré
1-2 dl mjölk (alt matlagningsgrädde för en krämigare variant)
maizena redning*
salt, svartpeppar
persilja, grovt hackad
Skär korven i bitar/strimlor. Skala och hacka löken. Värm rapsolja i stekpanna och bryn korv och lök. Tillsätt tomatpurén och rör om noga. Späd med lagom mängd mjölk och låt puttra en stund. Red med maizena till önskad konsistens, smaka av med salt, svartpeppar och gärna grovt hackad persilja om du gillar det. Servera med ris eller pasta och sallad.
*maizena brukar inte behövas om man väljer att tillsätta matlagningsgrädde i sin stroganoff
Victoria says
Ser supergott ut! 😀
karin says
är faktiskt barnsligt förtjust i stroganoff, det är så enkelt och gott, tror att det är lite minnen från barndomen också, det smakar hemma på något sätt 🙂
karin says
är faktiskt barnsligt förtjust i stroganoff, det är så enkelt och gott, tror att det är lite minnen från barndomen också, det smakar hemma på något sätt 🙂
Ulrika says
Haha nu fick du mig att ställa mig och laga stroganoff idag. Blev så sugen 🙂 Bulgur till <3
Ellen says
Tackar!! Detta blir det till middag ikväll 🙂
Lina Abrahamsson says
Härligt! En god klassiker:)