När det gäller pålägg är det lätt att fastna i ett mönster, och köra samma pålägg på mackorna dag efter dag, år efter år…..Men visst blir mackorna roligare om man varierar sina pålägg?
Egentligen är det bara fantasin som begränsar vad man kan ha på mackan, för det mesta funkar ju. Karaktären på mackan byggs ju dels utav dess pålägg. Ett matigt pålägg som till exempel lax, sill eller kött blir med rätt tillbehör en perfekt lunch. Varma mackor som denna makrillmacka och den här tomat/pestomackan, är gott till lättare luncher som soppa eller sallad. Sedan finns det pålägg som man kanske inte direkt tänker att det skulle passa som pålägg , men som smakar överraskande gott!
Några av mina favoritpålägg just nu, går inte heller av för hackor precis:)
Macka med syrade grönsaker
Macka med superröra
Hummusliknande röra
Lyxmacka med kallrökt lax & ägg
Brukar du variera påläggen? Vilket/vilka pålägg hör till favoriterna?
Jossan says
Grovt bröd, keso, rökt kalkon, en skiva ost och massor av gurka=D
Ha en skön kväll.
Fint du gjort längst upp på bloggen, ja vill oxå=D
Kram Jossan
lina says
jossan: Mums macka!!! Kul att du tycker det ser fint ut. Håller på och fixar och trixar, men får inte riktigt till det som jag vill. Man är ju inget datasnille precis:)
Kram
yoginimaria says
Grovt muslibröd med keso + kaviar + gurka.
Grovt muslibröd med mosad avocado + äpple + basilika
Grovt bröd med kokt ägg + kaviar + dill
Dinkelsolrosknäcke med tahini
Dinkelsolrosknäcke med hummus
Minellie says
Så snygg bloggen blir!! Nya namnet passar ju hur bra som helst =)
Mina favoritmackor:
knäckebröd med inlagd sill, helst matjes (med eller utan kokt ägg)
knäcke med tunnt skivad gullök och senap otippat, jättegott och man luktar skunk efterråt ;)om man är modig kan man byta löken mot vtlök.
keso, örtsalt och tomatskivor plus ev salami eller kalkon
rostat bröd med tahini (sesampasta)
klassisk BLT med mosad avocado och lime är inte heller fel…
åh, jag skulle kunna hålla på i evigheter!! =)
lina says
yoginimaria: Avokado/äpple/basilika har jag aldrig testat tror jag, men det lät spännande. Tack för tipset!
minellie: Tack! Gud vad sugen jag blev på en klassiks BLT nu:)
Petra Månström says
Uhh, jag är nog en sån som lätt fastnar i ett och samma pålägg…skinka, ost och leverpastej är trogna kompisar =)
Anna Maja says
Jag äter i stort sett likadana mackor jämt.
Ost och skinka är nog det vanligaste som mellanmål och om jag äter mackor till lunch brukar det oftast bli med keso, skinka och tomat.
Enkelt men väldigt gott
Emma says
Jag är värdelös på att variera. Avocado med kryddor och skinka hör väl till favoriten, men jag varierar inte ofta,(i alla fall inte till frukost) hittar jag en kombination så kör jag stenhårt på den i några veckor!
Lite lyxigare macka, mer lunch är annars brieost, salami, vindruvor eller gurka. Ägg och kaviar funkar ju annars alltid!
Ebba says
Åh, keso och banan är supergott ju =) Fats jag gillar nästan det mesta ;P
sarah says
Någon vällagrad hårdost (gärna herrgård eller präst) och rökt skinka är standardpåläggen, äts varje dag på frukostmackorna. Men eftersom jag äter mackor till lunch också händer det att jag varierar mig och köper hem lax, räkor eller ägg och har på mackan. Leverpastej är också gott. Oh rostbiff är också en favorit! Med cream cheese och riven pepparrot på:)
sarah says
Älskar även grönmögelost eller brieost tillsammans med skivad frukt och grönt på riktigt grovt surdegsbröd! Mums!!
carolina says
jag älskar ajvar relish på mackan! till vardags brukar jag variera mellan rökt skinka, lite lyxigare rökt skinka och avokado. är lite skeptiskt till kiwi på macka, men det såg himlans gott ut! vilken brödsort tror du passar bäst? 🙂
lina says
Vilka bra tips ni ger mig!
carolina: Till kiwi tycker jag ett ganska grovt bröd, gärna med hela korn passar bra!
yoginimaria says
Lina : Det måste vara färsk basilika på äpple och avocadomackan. På ett frukt och nötmuslibröd 😉