Lunch idag blir nån form av Quesadilla med aubergine, spenat & getost. Fick lite inspiration av Nyhetsmorgon på tv4 i morse och tänkte göra något liknande fast med de ingredienser som finns hemma.
Qesadilla med aubergine, spenat & getost
(inga mängder anges, det här är ju ett recept där man kan använda de ingredienser man har och känner för).
Jag kommer skiva några skivor av auberginen och pensla den med lite olivolja. Sedan steker jag den i grillpanna tills den fått fin färg. Salta och peppra auberginen. Sedan lägger jag bara spenat, aubergine och getost i ett tortilliabröd och lägger ett till tortillabröd som lock. Stek tortillian i en stekpanna med lite olivolja tills ena sidan fått färg, vänd och stek lika länge på andra sidan. Servera gärna med en grönsallad med paprika. På nyhetsmorgon serverades qesadillan som ett tillbehör till soppa!
bilder santamaria, fruktogrönt, olivoljor.se
Moa says
Oj, vad jag önskar att jag också fick äta så gott som ni gör i er familj. 🙂 Getost är ju såååå gott. Jag längtar till lunchen och min blir faktiskt inte så tokig den heller, laxfilé med purjooch äpple i gräddsås, fullkornsris til ldet. Funkar väl ,men slår aldrig din. 😛
lina says
moa: Visst är getost gott! Brukar använda det i en kycklinglasagne som är smaskens,ska lägga ut det reseptet senare! Din lunch lät ju kanon den med, älskar lax!
Maja says
Ja, jag såg också det imorse. Det såg riktigt gott ut. Återkom gärna med en rapport hur det blev.=)
lina says
maja: Det var supergott! Speciellt med osten, när den fått smälta lite. Jag hade fryst spenat som fått tina och det blev lite för blött. Färsk hade varit bättre!
Moa says
Jovars men nu börjar jag nästan tröttna på laxen har ju ätit så mycket av den liksom. Finns inte så mycket frysförvaring där jag bor så det där med storkok har sina nackdelar. Nåväl, nu har jag bara en portion kvar. 😀 haha* Kycklinglasagnen lät ju supergod.
Kusin says
vad coolt.. jag gick just in och kollade på leilas sida om det hon gjorde i programmet igår. Då kom man fram till en sida där nyhetsmorgons recepten presenterades. Och till min förvåning! Karin Andersson! Hon hade jag som handledare när jag praktiserade på Trädgår´n i Göteborg! När vi var där..för drygt tre år sedan var hon också med i tv4 och lagade mat. Smakade det bra?!
lina says
kusin: Jaha, hade du henne som handledare? Var hon bra? Det var jättegott, men jag hade ingen färsk spenat hemma så jag tog fryst som fått tina. Det blev lite blött, färsk tar jag nog nästa gång!