Paj är enkel och trevlig helgmat. Den här skink/purjopajen brukar gå hem hos både stora & små. Det är också gott att byta ut purjon mot hackad grönkål. Passande i jultider dessutom!
Smarrig paj med purjo & skinka
4 portioner
1 sats pajdeg, t.ex denna
1/2 purjo (eller ca 200 g hackad grönkål)
250 g rökt skinka
1 1/2 dl riven ost
2 ägg
2 dl mjölk
1 tsk torkad oregano
salt, peppar
2-3 tomater
Skölj och ansa purjon, skiva den. Skär skinkan i tärningar. Skiva tomaterna. Vispa ihop ägg, mjölk, oregano, salt och peppar. Blanda ner osten i äggstanningen. Fyll det förgräddade pajskalet med purjo, skinka och tomater. Häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen (200 grader), ca 30 minuter. Servera pajen tillsammans med broccoli eller en grönsallad.
Petra Månström says
Du – den där pajen såg GRYMT god ut!!
Ann-kristin S says
Mmm såg gott ut 🙂
Pialotta says
Såg och låter riktigt gott:-)
Tjingeling från ett kallt Skåneland idag
Mattias says
tack för ett mycket bra recept!