Denna laxtallrik är bland det godaste en kan äta i lunchväg om ni frågar mig:)! Stekta laxkuber, mathavre, ägg, goda grönsaker och så en dill- och senapskeso. Här går det självklart fint att variera hejvilt efter vad som finns hemma och vad man gillar. Skivad mango passar riktigt bra till liksom sparris. Mathavren kan bytas ut mot exempelvis potatis och istället för keso kan man servera en senapsvinägrett eller varför inte aioli till. Kanongott verkligen och så enkelt- dagens laxtips:)!
Laxtallrik
1 portion
125 g lax
Salt + chiliflakes
1/2 msk rapsolja
1 dl kokt mathavre
1 ägg (kokt eller stekt)
1/2 avokado, skivad
Några broccolibuketter, lättkokta
Skivad rödlök
1/2 dl keso + dill + senap (blanda ihop allt)
Lime/citron
Skär laxen i kuber och stek i olja på medelvärme några minuter, smaksätt med salt och chiliflakes. Lägg upp laxen i mitten på en tallrik och fördela mathavre, ägg, avokado, broccoli, rödlök och keso över resten av tallriken. Servera gärna med lime eller citron.
Kommentera