laxbiffar med sojasås

Det andra laxreceptet är en riktigt familjefavorit hos oss! Saftiga laxbiffar som serveras med en mumsig sojasås med lime. Även detta recept är superenkelt och passar därför fint till vardags. Man behöver inte mixa och hålla på utan bäst resultat tycker jag att man får om man skär laxen i små tärningar och blandar med övriga ingredienser.

Har ni precis som mig barn som är något kräsna mot fisk så tycker jag absolut att ni ska testa dessa laxbiffar. Båda mina älskar dessa och speciellt ihop med sojasåsen. Ibland serverar vi ris och grönsaker till och ibland en slags nudelsallad. Ursprungsreceptet ( har justerat lite efter våra smaker) kommer ifrån en bok som heter ”Mat för barn och deras föräldrar” och sedan vi testade det för första gången (vilket är några år sedan nu) har det hängt med som en trogen vardagsfavorit. Supergott verkligen:)!

Laxbiffar med sojasås
4 portioner

600 g lax
Ca 1 tsk malen ingefära (kan justeras efter smak och tycke)
1/2-1 tsk salt
3 msk potatismjöl
1 ägg
1 msk smör + 1 msk rapsolja

Sojasås:
1/2 dl japansk soja
1 lime
2 msk råsocker

Sesamfrön eller Furikake

Blanda ihop alla ingredienser till sojasåsen och rör om ordentligt tills sockret ”smält”. Skär laxen i små små tärningar och blanda med övriga ingredienser. Hetta upp en stekpanna med smör och olja och klicka ut ungefär matskedsstora klickar av laxsmeten, låt dem gå på ena sidan först och platta sedan ut dem något när du vänder på biffarna. Stek några minuter på varje sida på medelvärme. Servera direkt tillsammans med sojasås, ris eller nudlar och grönsaker. Strö gärna över sesamfrön eller furikake vid servering.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *