kycklingpaj med grönkål och fetaost

Kycklingpaj med grönkål och fetaost by abris2009
paj är tacksamt att laga av ”kylskåpsrens”. här fick kyckling, grönkål och fetaost sätta smaken.

Jag tycker grönkålen är helt fantastisk! Dessutom har jag upptäckt att den är väldigt hållbar. Köpte ett stort knippe för ett par veckor sedan, som jag förvarat i kylen och hunnit använda till grönkålspasta, grönkålssallad, i diverse färskpressade juicer, för att i helgen göra slut på det sista i denna kycklingpaj.

En enkel, improviserad paj med kyckling, grönkål, paprika, fetaost och örtkryddor blev resultatet. Goda smkaker som med fördel serveras tillsammans med en olivsallad.

Kycklingpaj med grönkål och fetaost
4-6 portioner

1 sats pajdeg, ex denna

300 g kycklingfilé
1 gul lök, finhackad
1 msk rapsolja
salt, svartpeppar
ca 2 dl grönkål, hackad
1 röd paprika, tärnad
75 g fetaost, tärnad
1/2 tsk torkad rosmarin (alt örtblandning)

3 ägg
3 dl mjölk
2 dl lagrad ost, riven
svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut pajdegen i en pajform. Förgrädda pajskalet. Dela kycklingen i mindre bitar, stek den i olja tillsammans med lök, salta och peppra. Låt grönkål och paprika fräsa med mot slutet. Tillsätt fetaost och krydda med rosmarin eller andra örtkryddor. Lägg fyllningen i pajskalet. Vispa ihop äggstanningen, tillsätt ost och krydda med svartpeppar. Häll stanningen över pajen, och grädda den ca 25-30 minuter. Servera tillsammans med sallad.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *