Paj är Fredagsmat för mig. Lätt att fixa ihop och det blir alltid gott. Denna paj innehåller bla bacon och kyckling, som passar kanonbra ihop. Pajen får mycket smak av bacon och tillsammans med kyckling, paprika, lök, champinjoner och timjan blir det riktigt mumsigt. Gott att servera med grönsallad!
Trevlig Helg på er!
Kycklingpaj med bacon
4-5 portioner
1 sats pajdeg, denna använde jag
1 grillad kyckling
1 paket bacon
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 msk rapsolja
1 burk hela champinjoner
salt, svartpeppar
örtkrydda, gärna timjan
1 burk creme fraiche
Gör pajdegen, tryck ut den i en pajform och låt stå kallt en stund. Dela kycklingen i mindre bitar. Klipp bacon och stek det i en stekpanna. Hacka lök, skär paprika i mindre bitar. Grädda pajskalet mitt i ugnen (200 grader) ca 15 minuter. Fräs lök och paprika i oljan några minuter och tillsätt sedan champinjoner, kyckling och bacon. Krydda med salt, peppar och örtkrydda. Tillsätt creme fraiche och låt allt puttra ihop någon minut. Häll fyllningen i pajskalet, garnera med örtkrydda. Servera med grönsallad.
Jessica says
Mmm, låter som en paj jag skulle älska.
Hoppas du får en bra dag!
Filibabba says
det ser jättegott ut det där 🙂
carolina says
åh, den skulle nog bli poppis härhemma 🙂