kycklinggryta med kokos- och jordnöt

Kycklinggryta med kokosgrädde och jordnöt

Detta får bli dagens middagstips. En härlig kycklinggryta med kokos och jordnöt som jag tidigare skapat för Kung Markatta. Pressa över rejält med lime och njut grytan tillsammans med ris eller ett gott bröd.

Kycklinggryta med kokos- och jordnöt
4 portioner

400-500 g kycklingfilé
1 msk kokosolja virgin
Salt, svartpeppar
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
½ spansk peppar
1 paprika (gärna röd eller gul)
1 burk kokosgrädde
3-4 msk jordnötssmör
½ msk sambal oelek
1 lime (saften)
Ev salt och peppar

Dela kycklingen i bitar. Hetta upp kokosolja i en stekpanna och fräs kycklingen till den fått fin färg, smaksätt med salt och peppar. Skala och hacka lök, finhacka spansk peppar och skär paprika i bitar och låt det fräsa med kycklingen i några minuter, pressa över vitlök. Tillsätt sedan kokosgrädde, jordnötssmör och sambal oelek, låt grytan puttra i cirka 15 minuter, smaka av med lime samt eventuellt ytterligare salt och peppar. Servera gärna grytan tillsammans med basmatiris fullkorn.


3 reaktion på “kycklinggryta med kokos- och jordnöt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *