Efter att jag fått tips här på bloggen bestämde jag mig för att laga Kycklingspett med vitlökscrème till Middag. Hade tänkt ha bakpotatis till (som i receptet) men eftersom det var det enda som vi inte hade hemma så fick det bli couscous (stora). Till det en sallad med tomat och avokado. Mycket gott!
Kycklingspett med vitlökscrème och bakpotatis:
4 port
4 st bakpotatisar
400 g kycklingfile´
4 msk sweet chilisås
2 dl gräddfi
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
1 st finhackad rödlök (tycker att 1/2 räcker gott och väl)
1 st vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
Pricka lite hål i skalet på bakpotatisen med en gaffel och baka den i mikrovågsugnen på full effekt i ca 15 – 20 minuter eller i vanlig ugn på 200 grader i ca 40 min. Vänd potatisarna några gånger under tiden. Skär undertiden kycklingfilèerna i bitar och marinera dem i sweet chilisåsen ca 10 minuter. Trä dem sedan på spett och stek i en het panna i 3-4 minuter på varje sida tills att de är genomstekta. Smaksätt gräddfilen med honung och dijon senap. Tillsätt hackad rödlök, finhackad vitlöksklyfta och smaksätt med salt och peppar. Klicka såsen i de varma potatisarna. Arrangera kycklingspetten på tallriken. Servera gärna med en sallad till.
recept tasteline
Emma says
Vad kul att det var gott,måste testa någon gång! mendu.. stora couscous? vad är det? har aldrig sett. kramar
lina says
Ja, det var jättegott! tack för tipset. Stor Couscous används mkt i libanesisk matlagning. Kallas även libanesisk couscous eller pärlcouscous. Kokas ca 20 min, alltså längre än vanlig couscous. Tycker det är helt ok. Passar bra också i sallader!
annamaria says
Men vad dyr den stora coucousen är! Eller har du hittat billigare?
lina says
Den är alldeles för dyr egentligen, håller med.
Magdalena says
oj det där lät sjukt gott det måste jag verkligen testa någon dag..
Moa says
Jag har aldrig sett så stora couscous, kansigt värre.
Carro says
Det är bara komma och käka upp dom det 🙂 Hihi , tack så mycket !
Gosh, det såg väldans gott ut ! 🙂