Nästan lite sommarkänsla på dagens middag. I boken Smaker från Saltå Kvarn hittade jag en basilikaolja som inspirerade till denna rätt. Väldigt enkelt, bara kycklingfilé som fått fin färg i grillpanna och sedan skjuts in i ugnen. Till serverades couscous som fick fräsch smak av äpple och basilika. På toppen cashewnötter & lite ringlad basilikaolja. Äpple och basilika gifter sig riktigt fint!
Kyckling med couscous & basilikaolja
4 portioner
4 kycklingfiléer
olja
salt, peppar
3 dl vatten
3 dl couscous
1 ekologisk buljongtärning
1 tärnat granny smith äpple
hackad basilika
cashewnötter
Basilikaolja:
1/2 dl olivolja av bra kvalitet
en näve basilika
rivet skal från en citron
salt, peppar
Dela varje kycklingfilé i två delar, salta och peppra. Bryn sedan kycklingen i olja tills den fått fin färg. Lägg i ugnssäker form och kör in i ugnen (200 grader), ca 15 minuter.
Koka couscous i buljong enligt anvisning på förpackningen. Blanda i äpple och hackad basilika. Mixa ihop alla ingredienser till basilikaoljan. Servera kycklingen med couscous och toppa med nötter och basilikaolja.
Sanna says
Det där lät fräscht och vårligt tyckte jag. Saltå Kvarn-boken är fylld med bra grejer!
carolina says
nu blev jag sugen på cashew. tack föressten för att jag fick mod att prova på en dessert jag la ut i min blogg nyss…hade funderat på den länge, men såg att du också gjort den, och dig går det att lite på 😉