Kyckling är enkelt och väldigt tacksam mat. Blir gott i de flesta varianter! Dagens middag bestod av pestofyllda kycklingfiléer, inlindade i parmaskinka och fullkornslinguine samt goda grönsaker till det. Mycket, mycket gott! Testade ett glas Saltå Bordeaux till maten också, och blev riktigt förtjust i vinet. Kommer nog att köpa hem ett par flaskor och spara, för att se hur det utvecklas med tiden.
Pestofyllda kycklingfiléer
4 portioner
4 st kycklingfiléer
salt, svartpeppar
3 msk pesto
8 skivor parmaskinka
1/2 msk olivolja
Salta och peppra kycklingfiléerna. Skär ett snitt i dem och fyll med peston. Linda parmaskinka runt om, två skivor på varje filé och fäst med tandpetare. Lägg kycklingen i ugnssäker form och ringla över olivoljan. Kör in i ugnen på 225 grader, ca 20 minuter. Servera med pasta och goda grönsaker. Gott också med lite extra pesto vid servering.
Anna says
Parmlalindad kyckling lyser lyx! 🙂
Jag tycker inte om pesto utan brukar fylla med färskost och soltorkade tomater istället men jag måste ju säga att dina pestofyllda ser minst sagt jättegoda ut 🙂
Petra says
Jag älskar också kyckling! Med en sås på honung, citronsaft, balsamvinäger och basilika blir den godast (åtminstone enligt mig =) Kram!
lina says
anna: Funderade faktiskt på att fylla mina med färskost igår, det är ju också supergott!!!
petra: Den såsen lät inte helt fel, har du ngt recept att dela med dig av?
Pialotta says
Kyckling kan man variera till det oändliga, fylla med mycket gott som du gjort här:-)
Pestofyllning är en variant som är så himla gott:-)