Igår åt vi en riktigt enkel och god kycklingrätt. Även här finns smakerna av vitlök och basilika med. Så lite god parmesan på toppen! I like:)
Snabb Fredagskyckling med tomat, vitlök & basilika
4 portioner
3 st kycklingfileér
1 msk olivolja
1 hackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
1 msk grönsaksfond
salt, svartpeppar
1 tsk socker
1 knippe färsk basilika, grovt hackad
1 msk balsamvinäger
Skär kycklingen i kuber och fräs den i oljan. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa en stund. Häll över tomaterna, grönsaksfond och krydda med salt, peppar och socker. Låt puttra ca 15 minuter. Tillsätt basilika och balsamvinäger och låt allt gotta ihop sig en stund. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och riven parmesan.
Emelie says
Åh så gott! Enkelt, nyttigt och gott precis som mat ska vara:)
Petra Månström says
Åh, så gott! Jag är verkligen sämst på att laga mat. Om man ändå hade något takeawayställe lite närmare… =)
Love for Food says
Mums, det där får vi nog helt klart testa =)
Jessica says
Kyckling i alla dess former är ju gott och detta recept ser verkligen smarrigt ut.
Sandra drömkaka says
Såg riktigt gott ut & vi som ska äta kyckling idag perfekt med inspiration : )!
Anders says
Nu blev jag hungrig…. 🙂
Lena says
Det såg mumsigt ut
Kram lena
missperfectblonde says
Såg gott ut…kolla in min blogg har massa nyttiga recept oxå! =)
Camilla & Thomas says
Guuud så gott! Otroligt fin blogg du har… 🙂
Sofie says
Kycklig är dessvärre det värsta jag vet :S
Jossan says
Hej Lina-
Hoppas du får en fin dag.
Kram jossan
TiV says
Hej! Hade seitan i stället av kyckling – smakade jätte gott! Man skall vara ganska fösiktig med balsam vinegär…