Det händer att jag byter ut grötfrukosten mot denna underbara komination med yoghurt, valnötter & honung. Så här års när apelsinerna är gudomliga stoppar jag gärna ner några klyftor av dem också. Faktum är att detta funkar bra till både frukost, mellis och dessert. Jag brukar använda naturell yoghurt som jag låter rinna av en stund i ett kaffefilter så att den blir så där tjock och härligt krämig. Yummie!
Krämigt, knaprigt, syrligt, sött och härligt. Ibland byter jag ut valnötterna mot rostade sötmandlar. Gott det med.
Krämig yoghurt med valnötter, apelsin & honung
1 portion
2 dl naturell yoghurt
1 apelsin, i klyftor
några valnötter (gärna rostade)
ca 1 tsk flytande honung
Låt ev yoghurten rinna av i ett kaffefilter tills den blir tjock och krämig. Häll den i en skål eller ett glas. Toppa med apelsin och valnötter, ringla honung över.
Martina says
Ser riktigt fräscht och gott ut och visst är apelsinerna jättegoda nu!
Chrissan says
Ser gott ut!
Remsan says
Så gott! Detta brukar både vara min frukost och mitt mellanmål ibland. Fast jag har alltid ett spann turkisk yoghurt hemma. Visst lite fetare, men inte lika surt och fettet ger en extra mättnad.
Elina says
Ser väldigt gott ut! Och vilket fint glas!
Helena Ljunggren says
Sånt här får det att vattnas i munnen på mig. Vi har ätit yoghurt till kvällsmat här idag…liknande 😀
Loulas Kök says
Gud så läskande och gott!
God fortsättning!
ellencharlotta says
mm så gott!