Wokad biff med mango
4 portioner
4oo g lövbiff eller utskuren biff
1 gul lök
ca 1 tsk riven färsk ingefära
1 mango
200 g frysta sockerärter eller sugar snaps
2-3 msk rapsolja eller flytande margarin
1-2 vitlöksklyftor
2 msk kinesisk soja
1/2 krm svartpeppar
2 dl vatten
1 tsk potatismjöl
salt
Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken. Skala och riv ingefäran. Skär loss fruktköttet på mangon på båda sidor om kärnan. Skär bort skalet från köttet och skär det i strimlor. Woka kött, lök och ärter i omgångar i oljan eller margarinet i en wok eller stekpanna. Lägg tillbaka allt i pannan och tillsätt ingefära, pressad vitlök, soja, peppar och vattnet blandat med potatismjölet. Blanda i mangon och låt allt koka upp. Smaka av med lite salt. Servera med kokt ris.
receptet kommer från boken Mat för barn & deras föräldrar av Latifa Lindberg
milla says
Ja varför ringer dom trots att man e med i NIX? Då kan dom inte förvänta sig att man ska låta lika munter o klämkäck som dom gör i alla fall 🙂
msfatso says
Tack för peppen! Vilket härligt recept, det ska jag testa under helgen när tentan är klar och jag har ett normalt liv igen=) Ha en bra kväll!
sofia says
verkar gott! älskar mango, fast har nog aldrig haft det i mat mer än sallad:)
milla says
Å tack så mycket! 🙂 Ja mango är underbart 🙂
emelie says
den är megasöt ;D och det där lät gott, kasnke värt att prova 🙂