Spaghetti (tagliatelle idag) & köttfärssås är en riktig vardagsfavorit hos mig. Piffar man till köttfärsåsen lite extra ( som denna kaneldoftande) känns det till och med som en ”festligare” rätt tycker jag. Min köttfärssås får gärna puttra l ä n g e, samt innehålla diverse kryddor. En skvätt rött vin gör den ännu smarrigare. Dagens köttfärssås innehöll dock inget vin, men fick puttra en bra stund vid spisen.
Den innehöll däremot dessa ingredienser som är mina ”köttfärssås måsten”:
* Gul lök & mycket vitlök
* Tomatpuré av bra kvalitet (kung markattas är min favorit)
* Krossade tomater från saltå kvarn
* Buljongtärning
* Lagerblad
Samt vid servering:
* Riven parmesanost
* Nymalen svartpeppar
Har ni några ingredienser som ni inte kan vara utan när ni lagar köttfärssås?
Sofia says
Har du provat att steka lök&vitlök en liiiiten stund i knorrs buljong, inte de vanliga utan de med massa örter.
Låter kanske konstigt men det blir sååå gott. Annars har jag samma måsten som dig i köttfärssås.
lina says
sofia: nä, det var nåt nytt. Tack för det tipset, får testa det nästa gång!
annamaria says
Jag fick ett tips om vitt vin – jag trodde faktiskt aldrig att det skulle vara lika bra som det röda. Det kändes liksom inte lika bra – men jag måste erkänna. Det är bättre med det vita…..Sen har jag ofta morötter och lite rotselleri. Vad många recept det finns på denna delikatess! Jag har nyligen fått ett recept med oxsvansar i köttfärssåsen – får provas när jag hittar lite svans!
Anna says
Jag brukar nästan alltid ha i soltorkade tomater och champinjoner, antingen färska eller skivade! Sist jag gjorde köttfärssås rörde jag i philadelphiaost och satan i gatan vilken höjdare det var!
Lisa says
Soja! Underbart för smak och färg. Buljong också, vitlök… pojkvännen gör underbart god med typ balsamvinäger och morötter och lite ”vad han känner för”. mumsigast blir det med svamp och grejor i också.
emma says
Vad hungrig jag blev när jag såg den här bilden. Allt är nog sagt tror jag…men ibland brukar jag även ha i majs, bönor, ärtor, broccoli eller liknande beroende på vad jag har hemma. Men det blir oftast när det inte är långkok.
Clara says
jag måste ha massor med grönsaker; lök, champinjoner, morötter, packsternacka eller vad som nu kan finnas hemma. jag river dem i matberedaren och blandar ner dem med den stekta köttfärsen, buljongtärningen och de krossade tomaterna. jag brukar pröva att smaksätta med några av följande ingredienser: oregano, balsamvinäger, garam masala, teryakisås, soja, hoi sinsås, timjan, santa marias chili och kakao, sweet chili, vin