måndagsklassiker

Korvstroganoff är en familjevänlig måndagsklassiker som går snabbt att laga. Blir alltid gott även om det finns några små knep för att få den perfekt (enligt mig). Allra viktigast är att använda rikligt med tomatpuré av god sort (detta är min favorit). Sedan vill jag gärna toppa min korvstroganoff med grovt hackad persilja och massor av svartpeppar. Det funkar ju fint att göra vid servering, så då kan ju var och en välja vad man föredrar. För ett persiljeblad i maten kan lätt förstöra måltiden för ett kräset barn, och det vill vi ju inte:) korvstroganoff2

Korv Stroganoff
4 personer

300 g falukorv
1 gul lök
1 tsk rapsolja (till stekning)
3 msk god tomatpuré
1-2 dl mjölk (alt matlagningsgrädde för en krämigare variant)
maizena redning*
salt, svartpeppar
persilja, grovt hackad

Skär korven i bitar/strimlor. Skala och hacka löken. Värm rapsolja i stekpanna och bryn korv och lök. Tillsätt tomatpurén och rör om noga. Späd med lagom mängd mjölk och låt puttra en stund. Red med maizena till önskad konsistens, smaka av med salt, svartpeppar och gärna grovt hackad persilja om du gillar det. Servera med ris eller pasta och sallad.

*maizena brukar inte behövas om man väljer att tillsätta matlagningsgrädde i sin stroganoff

6 reaktion på “måndagsklassiker

  1. är faktiskt barnsligt förtjust i stroganoff, det är så enkelt och gott, tror att det är lite minnen från barndomen också, det smakar hemma på något sätt :)

  2. är faktiskt barnsligt förtjust i stroganoff, det är så enkelt och gott, tror att det är lite minnen från barndomen också, det smakar hemma på något sätt :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>