Ett härligt sätt att inleda påskmåltiden, är med dessa mumsiga knäckesnittar. Välj ditt favoritknäcke (älskar fäbodknäcke surdeg), blanda ihop en räkröra med räkor, rödlök, äpple, rom, dill, citron, yoghurt eller crème fraîche, smaka av med salt och svartpeppar, klicka ut på knäckesnittar och toppa med rom. Inte svårt alls, men väldigt gott:)
Knäckesnittar med räkröra
ca 6-8 snittar (beroende på storlek)
knäckebröd
Ca 150 g räkor (handskalade)
1/4 finhackad rödlök
1/2 syrligt äpple, finhackat
1 msk stenbitsrom
2 msk dill, finhackad
1 dl tjock yoghurt eller crème fraîche
1/2 msk citronsaft
salt, svartpeppar
ev extra rom till garnering
Hacka räkorna grovt och blanda med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar. Bryt knäckebrödet i bitar och klicka ut röran, toppa med lite extra rom.
Henrik - En salig soppa says
Härliga smaker, fräscht, syrligt och löken som sjunger i takt med resten. Mums!