Kladdkakans dag infaller idag och för den som är sugen tänkte jag dela med mig av ett recept på en riktigt god sötsyrlig kladdkaka med smak av citron och blåbär. Kanske finns det någon som hellre vill starta med julsmakerna och då rekommenderar jag varmt denna kladdpepparkaka med lingongrädde som garanterat sätter igång julkänslorna:)
Citron & blåbärskladdkaka
175 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 citron (skal + saft)
2 dl vetemjöl
3/4 dl lemoncurd
1 dl blåbär frusna
Smält smöret och låt svalna lite. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker och blanda sedan i vaniljsocker, salt, citronskal och saft, vispa ihop. Blanda i mjöl och smör och rör snabbt ihop. Smörj formen och bröa gärna med kokosflingor. Häll smeten i formen och klicka i lemoncurd jämnt fördelat. Strö till sist över blåbär och grädda kakan i ca 15-20 minuter. Servera med vispad grädde eller glass. Det går bra att baka kakan en eller två dagar innan den ska serveras.
Sandras Matkrypin says
Alltså den här kakan låter ju hur god som helst! Lemoncurd och blåbär är så gott ihop 🙂
Lina Abrahamsson says
Eller hur! En av mina favoriter bland kladdkakor:)