Detta är en dessertfavorit som jag tycker passar klockrent just efter julmaten. Ni vet när man är lite för mätt och stinn:) Ja, då funkar denna fräscha vinterfruktsallad med apelsin, kiwi och granatäpple alldeles utmärkt! Fruktsalladen har en lätt ton av stjärnanis och toppas med en klick ljuvlig mandelgrädde smaksatt med vanilj. Ni måste bara testa!
Vinterfruktsallad med stjärnanis & mandelgrädde
4 portioner
4 apelsiner (beroende på storlek)
3 st kiwi
1 granatäpple
2 st stjärnanis
1 1/2 dl vispgrädde
Ca 80 g mandelmassa, riven
1 krm vaniljpulver
Några hackade sötmandlar till garnering
Skala och skär apelsinerna i filéer, skala och tärna kiwi och pilla ur granatäppelkärnorna. Blanda alla frukter i en skål och pressa över lite av apelsinsaften samt tillsätt stjärnanis. Låt marinera minst 20 minuter men det går även att förbereda dagen före. Vispa grädde och rör i riven mandelmassa och vaniljpulver. Servera fruktsalladen i små skålar eller glas och toppa med en klicka av mandelgrädden samt eventuellt lite hackad sötmandel.
Kommentera