Fördriver tiden med att stå i köket så mycket jag orkar. Mer julgodis blev det idag. Denna gång Monika Ahlbergs fantastiskt goda Wienernougat. Vem kan motstå nougat, choklad & krispig mandel liksom?
Monika Ahlbergs Wienernougat
100 g flagad mandel
250 g nougat
150 g mörk choklad
Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna. Ställ åt sidan. Smält nougaten i ett vattenbad. Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet. Blanda ner den rostade mandeln. Häll upp massan i en avlång form klädd i bakplåtspapper. Låt stelna och skär sedan i bitar.
Jag använde en form som var ca 18×25 cm. Vill man ha tjockare bitar så använd en mindre form.
Emma Kusin says
Heeej Lina! Vad du fixar och julbakar, att du orkar! Nu hoppas jag att bebben snart kommer, så vi ses på julafton!! Hälsa killarna! Kramar
lina says
Emma: Hej!!! Ja, måste ju fördriva tiden med något. Blir mest att man går och väntar på vad som komma ska:)Kram.
Rebecca says
Åhh dessa har jag också tänkt att jag ska göra, det är min sambos absoluta favoritgodis men de hade nougat när jag handlade i måndags så jag får kika efter det i en annan affär i helgen:)
Carro says
Låter supergott och säkerligen smarrigare än de Wienernougaterna man köper i ask (även om de också är oerhört delikata) Roligt att du delar med dig utav så mycket recept !
lina says
Rebecca: Min sambos med:)
Carro: Ja, dessa är riktiga mumsbitar!!!
Hallon & Blåbär says
Dessa är givna favoriter på vårat julbord.
Ha det så bra och hoppas bebben vill titta ut snart =)
carolina says
åh vad fin den blev! hur djup/lång/bred form använde du?
lina says
Hallon & Blåbär: Ja, de är ljuvliga. Tack, tack, hoppas jag med:)
carolina: Formen jag använde var ca 18×25 cm, och inte så djup.
fröken Dill says
De såg jättefina ut men tyvärr föråt jag mig på noguat en gång i barndommen (mamma hade köpt en stor hink) och sedan dess är det ingen favorit. Trist!
Ska det bli en julklapps-bebis måntro?
Undrar fröken Dill