Ibland vill man kanske hitta alternativ till den där kanelbullen eller kakan som passar till en kopp kaffe. Ofta blir det mycket troligt en frukt istället. Frukt i all ära, men kanske är det inte det man är sugen på och i ärlighetens namn fungerar en frukt inte alltid så himla bra till kaffet. Känner ni så ibland vill jag tipsa om dessa fantastiska dadelbollar! De har smak av kaffe och choklad, har sötma från dadlarna och passar utmärkt till kaffet utan att innehålla massa konstigheter. Ett hett tips till fredagsfikat!
Dadelbollar
10-12 st
Ca 12 st färska dadlar
2 1/2 msk kaffe (starkt kaffe eller espresso)
2 msk kakao
1 dl valnötter
2 dl fiberhavregryn
1/2 dl kokosflingor
En gnutta salt, ca 1/2 krm
Sesamfrön (rostade) eller kokosflingor att rulla bollarna i
Kärna ur dadlarna och klipp dem i mindre bitar, mixa i matberedare eller mixer tillsammans med kaffet till en slät massa. Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop allt. Forma till bollar och rulla dem i rostade sesamfrön alternativt kokosflingor, låt stå kallt en stund innan servering. Förvara i tätslutande burk i kylskåp.
Kommentera