Som avslutning på ”saffranstemat” kan jag tipsa om dessa godbitar som jag bakade förra julen. De hade en strykande åtgång vad jag vill minnas! Passar bra till glögg!
Saffransbiscotti
ca 40 st
2 st ägg
1,5 paket saffran
100 g sötmandel
100 g smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Hacka mandeln grovt. Vispa ihop saffran och ägg, tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet. Blanda ner hackad mandel, vetemjöl och bakpulver till en jämn och ganska kletig deg. Fördela smeten i tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter. Låt kaklängderna svalna något och skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar. Sätt in dem i ugnen igen för att torka mitt i ugnen i ca 1 timme i 75 grader varm ugn.
bild och recept tasteline
milla says
Ååå tack du är en ängel! 🙂 Dags att köpa saffran och testa!
Moa says
Åh, vad mysigt. Jag vil ldricka glögg. nsakca om julkänslor här inne hos dig!
Moa says
Ser ut som att jag har dyslexi med tanke på förra inlägget. Ber om ursäkt för hullerombuller trasslet. 😛
Carro says
Oj, det lät väldigt goda .. Kanske nått man får prova till jul 🙂
lina says
Gillar ni lite knapriga gobitar och saffran så testa dessa, de är supergoda!