Om jag bara ska äta en sorts sill till jul, så blir det helt klart denna! Receptet kommer från tidningen Mat magasinet nr 12.
Basilika & Apelsinsill
400 g urvattnad inläggningssill
Lag:
1/2 rödlök
1 liten morot
10 kvistar färsk basilika
2 dl ättiksprit 12 %
4 1/2 dl socker
6 dl vatten
2 lagerblad
1/2 tsk kryddpepparkorn
4 kryddnejlikor
skal av 2 apelsiner
Skölj sillen och låt rinna av. Skär filéerna i sneda bitar. Skala och slanta moroten. Plocka basilikabladen från stjälkarna. Koka samman ättika, socker, vatten, kryddor, lök, morotsslantar och basilikastjälkar i ca 15 minuter. Dra bort från värmen och lägg ner basilikablad och apelsinskal. Låt lagen kallna.
Lägg sillen i en burk, häll över lagen, ställ svalt i ca 2 dygn. Garnera gärna med mer apelsinskal.
annacarolinas.blogg.se says
tack så mycket. jag har dock väldigt svårt för dem 😛
http://inmood.blogg.se/ says
Får kanske prova detta recept, ser onekligen gott ut.
lina says
carolina:Man vet ju bäst själv vad man trivs i och inte!
inmood: Ja, testa. Supergott med apelsin/basilika, lovar!
Mjölksyra says
Spännande och jättegott det låter!