höstens matutmaning

Kikartspastagratang

Nu när hösten och vardagsrutinerna drar igång igen är det dags att återuppta veckoplaneringen och att göra matsedel för veckan. Denna planering underlättar enormt i vår familj då barnen har träningar i princip varje dag och behöver få i sig middag innan.

En utmaning som jag känner att jag verkligen vill anta är att få in fler vegetariska rätter i veckomatsedeln. Eller rättare sagt fler vegetariska rätter som barnen gillar. Har länge försökt med diverse rätter av olika slag men upplever tyvärr att det är väldigt få av dessa som går hem hos barnen. Det är inte roligt när de bara äter några tuggor och sedan vet en att de har träning och verkligen behöver maten för att orka. Detta har gjort mig lite uppgiven när det gäller att få in mer vegetariskt men vill som sagt ge det ett nytt försök nu:)

Kommer såklart uppdatera här om rätter vi testat, synpunkter och favoriter kring dessa. Tar också gärna emot tips från er på goda veg.rätter som kan passa barnfamiljen:)


6 reaktion på “höstens matutmaning

 1. Soppa är vegoalternativ som ofta funkar hos oss… och så kan man gömma det mesta i en lasagne utan att blanda in kött etc. 🙂

  • Lasagne är toppen och det brukar funka ibland, speciellt en variant med getost, soltorkade tomater och spenat. Soppa älskar ju jag, men har svårt att få barnen uppskatta det. Ngt tips på barnvänlig soppa:)?

 2. Har stått, och står delvis fortfarande, för samma dilemma, att hitta vegetariska rätter som barnen gillar. Ett stort problem i vår familj är att barnen inte gillar ost, för merparten av alla vegetariska rätter, upplever jag det som, innehåller just ost.
  En vegetarisk rätt som jag kan tipsa om och som tydligen ska gå hem hos barn, men som jag av olika anledningar inte har testat ännu på mina egna barn, men som gillades av mig och mannen, är en böngryta som barn tror är köttfärssås. Länkar till receptet: http://minlillakokvra.blogspot.se/2015/10/vegetarisk-bongryta-som-variation-en.html
  Lycka till med matutmaningen!

  /Birgitta

 3. Jag säger bara: Mera Vego! Kokboken alltså! Fantastisk.
  Har inga barn själv men hela boken är ju väldigt inriktad på barnfamiljer så ni lär garanterat hitta mat som passar er allihop.
  Där finns både vardagsmat och lite festligare mat, lättlagat och också lite pilligare mat. I love it.
  O så finns det ju en uppföljare med, Ännu Mera Vego. Har inte hunnit laga lika mycket ur den, men det kommer.
  Dom är dessutom otroligt fina att titta i. Man blir SÅ inspirerad.

  • Jag har faktiskt skaffat mera vego och håller med om att den är väldigt fin. Har inte hunnit testa så många rätter ännu men tanken är att jag ska göra det under denna höst så hoppas på många nya favoriter:) Visste inte att det finns en uppföljare dock, den måste jag spana in! Tack för tips:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *