höstens matutmaning-hur har det gått?

img_0878.jpg

Jag pratade ju tidigare, redan i slutet av augusti om höstens matutmaning dvs att få in fler barnvänliga vegetariska rätter i vår veckoplanering. Nu går vi in i November och hur har det egentligen gått då?

Ja, jag kan säga så här…det har gått framåt men ändå en lång väg kvar att vandra. Vi har testat massvis med vegetariska rätter men kanske bara 1/10 som fallit båda barnen i smaken. Yngsta är mest svårflörtad. Det som dock funkat bra för henne är diverse pastarätter där man får blanda ihop sin egen rätt. Kokar pastan och ställer fram små skålar med tillbehör som varje familjemedlem sedan kan välja att blanda fritt ifrån. Vi brukar köra med pesto, färdig tomatsås, oliver, olika sorters grönsaker och stekt svamp bland annat. I övrigt är grönsaksbullarna ett snabbt alternativ som alla uppskattar. Vissa grönsakssoppor har också gått hem, liksom grytor och wok med quorn som alla gillar.

Saknar dock fler alternativ att välja bland då vi iaf försöker att äta vegetariskt 2-3 ggr/vecka. Så vi testar vidare:) Har ni fler fina tips så blir jag jätteglad om ni vill dela med er.

img_0498.jpg


4 reaktion på “höstens matutmaning-hur har det gått?

    • Åh, stort tack för tipsen! Båda två känns förhoppningsfulla så här på förhand. Allt tacoinspirerat älskar ju barnen så får hålla tummarna för att denna går hem:) Chili con carne tycker de också om så jag ska absolut testa varianten med aubergine. Tack snälla./Lina

    • Åh, tusen tack för härliga tips! Kommer absolut att gå igenom rätterna och testa. Vegoburgaren kan jag verkligen tänka mig att den går hem även hos barnen så den blir nog först ut:)

      Ha en fortsatt fin vecka. Kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *