Något annat det börjar vara dags för är alla härliga grytor! Älskar grytor i alla former. Kanske allra mest mustiga köttgrytor som fått puttra en evighet på spisen, men även snabba varianter med t.ex. starka korvar, bönor & linser, renskav osv. Har samlat några favoriter här nedan:
Marinerad Söndagsgryta – en ljuvlig historia där köttet fått marinera i rödvin och kryddor ett dygn innan det är dags att tillaga grytan. Köttet blir mört och fint och grytan får en härligt mustig smak.
Kryddig chorizogryta med kikärter– snabb vardagshöstmat när den är som allra bäst. Mycket hetta i form av chorizon och sambal oelek. Matig, enkel gryta som passar bra att servera med kokt dinkel, eller ris.
Renskavsgryta– få ingredienser men mycket smak i denna renskavsgryta som också går snabbt att tillaga. Gott att toppa grytan med lingon, samt att servera tillsammans med pressad potatis. En måltid som funkar både till vardag och helg.
Fiskgryta– en härlig favorit med både fisk, musslor och räkor. God smak av saffran, och ännu mumsigare blir det att toppa grytan med en vitlöksaioli.
Fänkålsgryta– en enkel vegetarisk grytvariant som kommer från arla. Älskar smaken av fänkål och tomat tillsammans.
Lisa says
Åh älskar grytor! Tack för tipsen.
lina says
Lisa: Grytor är fantastiska, speciellt denna årstid som väntar!
Martina says
visst är det härligt med grytor, gjorde min första för denna hösten häromdagen, blev en medelhavsgryta!