Grötfavoriter

Breakfast favorites

Nu när det är så kyligt på morgonen är det varm frukost som gäller för mig. Vilken tur att jag älskar gröt. Egentligen finns det ju hur många grötvarianter som helst att testa, men jag återkommer ändå till samma och samma som jag fastnat för. Dessa är mina favoriter just nu:

Fikongröt – riktigt gott att låta små fikonbitar koka med gröten. Gröten passar bra att toppa med äpple & mandlar.

Äppelgröt – tro det eller ej, men jag hade väldigt svårt för gröt tidigare. Det var faktiskt den här äppelgröten med russin och kanel som fick mig att börja uppskatta gröt, och den hänger fortfarande med.

Bovetegröt med linfrö & aprikoser – bovetegröt är en uppstickare som jag bara gillar bättre och bättre. Den här gröten ger en skön mättnad och passar bra att toppa med strimlade aprikoser.

Exotisk havregröt – den här grötvarianten testade jag efter ett tips från en gullig läsare. Gröten har fräsch smak av bla havre, kokos och ananas. En riktig uppiggare en mörk vintermorgon.

Byter ni frukostvanor efter årstiderna, eller kör ni på samma favoriter året runt?


11 reaktion på “Grötfavoriter

  1. Jag har fastnat för gröt till frukost här i Skottland där inte mycket annat i frukostväg passar mig i deras matutbud. Håller med om att det är gott och ger en oerhört bra mättnad. Ska helt klart prova på dina varianter för att få mer variation. 🙂

  2. Linn: Ja, det är en perfekt start på dagen. Hur ser frukostvanorna ut i Skottland? Är det mycket bröd och sånt eller?

  3. Även jag byter efter säsong, mycket keso eller tjockyoghurt med bär och frukt på sommaren, och sen antingen grötfrulle eller full fried breakfast med ägg och bacon, omelett eller liknande när kylan kommer.

  4. Mikaela: Det behövs någto varmt när kylan sätter in. Omelett är ju kanon, men jag orkar sällan göra det på morgonen:)

  5. hej, jag har aldrig tyckt om gröt men vill så gäran lära mig och äta det. Något tips på vilken gröt man ska börja försöka med?

  6. Träningsfreak: Jag lärde mig ju äta gröt när jag testade att koka havregryn med äpple, kanel och russin så den kan jag rekommendera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *