Varför inte tjuvstarta julen redan nu med risgrynsgröt till frukost. Har varit sugen på det ett tag nu, och då passade det bra en ledig dag som denna. Jag blandar alltid korngryn och risgryn när jag gör denna gröt. Tycker att det blir ett bättre resultat. Dels mättar gröten bättre, och sedan blir det lite mer motstånd i den.
Idag serverades risgrynsgröten med rivet aromaäpple, bitar av torkade fikon & mjölk. Mycket, mycket gott!
Mättande risgrynsgröt
4 portioner
1 dl risgryn
1 dl korngryn
4 1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
7 dl mjölk
1 kanelstång
Koka upp risgryn och korngryn med vatten och salt. Rör om, lägg på lock och låt koka på svag värme ca 10 minuter. Tillsätt sedan mjölken och kanelstången, låt koka upp. Sänk värmen, lägg på locket och låt svälla på väldigt svag värme ca 40 minuter. Servera gärna med äpple och fikon.
Molly says
jag gjorde den här varianten på gröt för ett tag sedan och jag håller med om att den är godare än vanlig risgrynsgröt:) ha en underbar dag!:) kram
Petra says
Mums, det lät som en helt lysande idé! Älskar gröt som smälter i munnen. Mmm…
Lisa says
risgrynsgröt är min favoritgröt. det där låter som en jättebra variant. tror bestämt att jag ska prova.
Tomtens Dotter says
Åhh vad gott med risgrynsgröt! Måste göra det snart. Passar dessutom skitbra eftersom detta är en pank-månad…..