En grön värmande färgklick är precis vad som behövs i novembermörkret! Jag älskar denna typ av ”snabbsoppa” som man fixar på ett kick. Använder mig av fryst grönkål men spenat fungerar lika bra för den som föredrar det:)
Grönkålssoppa med ägg
4 portioner
4 st ekologiska ägg
1 gul lök, hackad
2 st vitlöksklyftor, hackade
1 msk rapsolja
400 g fryst hackad grönkål (eller spenat)
2 st grönsaksbuljongtärningar
8-10 dl vatten
Svartpeppar
Salt
Muskot malen
1 dl havregrädde alt matlagningsgrädde
Koka äggen och skala dem. Hetta upp rapsolja i en kastrull och fräs lök och vitlök. Tillsätt grönkålen, buljongtärningar och vatten. Låt allt puttra ihop i ca 5 minuter. Smaksätt med svartpeppar (ev salt) och muskot. Mixa soppan snabbt med stavmixer, tillsätt grädden och värm soppan så den blir genomvarm. Servera med ägg.
Kommentera