Funderar ni på att grilla till valborg kan jag varmt rekommendera dessa grillade laxburgare. Underbart goda tillsammans med en enkel olivyoghurt, sallad och bröd i någon form. Nu håller vi tummarna för härligt grillväder till helgen:)
Grillade laxburgare med olivyoghurt
4 portioner
600 g laxfilé
2 vårlökar, hackade
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk dijonsenap
1-2 msk hackad bladpersilja
olja till pensling
Olivyoghurt:
15 st kalamataoliver, urkärnade och hackade
2 msk hackad persilja
2 msk kapris (små använde jag)
1 skivad knipplök
ca 1 dl turkisk yoghurt
pressad citron
svartpeppar
Tag bort skinn och ev ben ur laxen. Skär den i bitar och hacka sedan så små bitar som möjligt. Blanda laxen med övriga ingredienser och forma till fyra stora burgare. Pensla burgarna på båda sidor med lite olja. Lägg en bit aluminiumfolie på grillen och lägg sedan på burgarna. Grilla några minuter på båda sidorna. Servera på ciabattabröd tillsammans med sallad, tomat och olivyoghurt.
Kommentera