Ett favorit mellis hos mig just nu är vaniljris med frukt & bär. Detta smarriga mellis görs enkelt av kokt kallt valfritt ris (idag dinkel) & avrunnen yoghurt blandat med vaniljstång. Sedan serverar man det med goda frukter & bär. Ett tips är att ha kokt ris i kylen, håller sig flera dagar och användbart till mycket!
Vaniljris med frukt & bär
1 portion
1 dl kokt kallt ris, dinkel eller råris passar bra
1/2 – 1 dl avrunnen naturell yoghurt eller turkisk yoghurt (1/2 dl om du vill ha tjock konsistens typ som risifrutti)
1/4 vaniljstång, fröna
(ev vaniljsocker om du gillar sötare smak)
bananskivor
bär, t.ex hallon, björnbär, blåbär eller vinbär (torkade frukter passar också bra)
Skrapa ur fröna från vaniljstången och blanda ner i den avrunna yoghurten. Söta ev med lite vaniljsocker om du vill ha sötare smak. Blanda sedan det kalla riset med yoghurten och rör om. Häll upp i skål och servera med frukt och bär.
Hanna says
Åh vad gott det ser ut!
Pain is just weakness leaving your body!! says
Tack för tipset , det måste testas.
sofia says
Åh vad gott! Låter som risifrutti fast en nyttigare variant. Måste testa, låter som ett gott mellis 🙂
Molly says
det ser jättemumsig ut:) ha en fortsatt bra dag:)
emma says
Ser jättegott ut! Blev sugen på ris a la malta när jag såg det där.
Jasmin says
gud! vart får du allt ifrån? hur kan du vara så påhittig o hela tiden äta roliga,underbara lyxgrejer? jag önskar jag vore din sambo! hahah! ha en bra kväll!!!
lina says
hanna: Det är väldigt mumsigt!
pain…ja, testa!!!
sofia: Påminner om risifrutti fast godare tycker jag:)
molly: Tack detsamma!
emma: Ja, det påminner kanske lite om ris a la malta!
jasmin: Är man en matnörd så är man:)Ha en bra kväll du med!!!
Jozan says
Mums vad gott! Perfekt för mellis ja 🙂
Ebba says
Åh, gud vad gott det ser ut =) En nyttigare variant av risifrutti =)
Jessica says
Det här var verkligen ett gott mellanmål. Jag hade ingen turkisk yoghurt hemma, så det fick bli Arlas ekoligska naturella yoghurt med en fetthalt omkring 4-5 %. Använde också mitt relativt nyinköpta ekologiska vaniljpulver. Om man använder äkta vanilj känns det överflödigt med socker, frukt och bär är ju söta i sig. Tack så mycket för tipset!